​Mark Selby a devenit, luni, campion mondial la Snooker, dupa ce l-a invins in finala pe Ronnie O'Sullivan. "Tatal meu a murit cand aveam 16 ani. In ultimele lui cuvinte, mi-a spus ca vrea sa devin campion al lumii. Ma bucur ca am putut sa ma tin de promisiune", a precizat Selby.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victorie dedicata tatalui

"Tatal meu a murit cand aveam 16 ani, cu doar doua luni inainte sa devin profesionist. Ultimele lui cuvinte au fost: vreau sa devii campion mondial. I-am spus: asa va fi. Ma bucur ca am reusit sa ma tin de cuvant" - Mark Selby, noul campion al lumii.

Cum l-a invins pe Ronnie

"Duminica, am simtit oboseala din plin. Ronnie este un jucator extraordinar cand conduce, iar la 8-3 pentru el, eu nu jucam deloc bine. Dupa ce am incheiat primele doua sesiuni la 10-7, m-am simtit de parca eu as fi condus cu 10-7 pe tabela. Fizic si psihic eram foarte obosit. M-am gandit ca trebuie sa dorm bine si sa castig prima repriza din a treia sesiune cu 3-1. Am reusit sa o castig cu 4-0, deci a fost un vis care a devenit realitate", a completat Mark Selby.

O'Sullivan: "Il felicit pe Mark, a fost prea puternic"

"Vreau sa il felicit pe Mark. Mi-a pus probleme pe tot parcursul jocului, iar in cele din urma nu am mai avut cum sa-l inving, a fost prea puternic. Ratarea la bila roz a fost foarte mare, dar cea neagra de la 10-5 cred ca a fost cea mai importanta. Nu vreau sa ma plang, am trait 17 zile minunate" - Ronnie O'Sullivan.

Mark Selby a revenit spectaculos in finala Campionatului Mondial de Snooker in fata lui Ronnie O'Sullivan castigand cu 18-14. Multiplul campion mondial, Ronnie O'Sullivan, a dominat turneul si a condus in finala (10-7 in frame-ul al 18-lea), dar Selby a reusit sa revina si sa castige primul titlu mondial din cariera.