Dupe ce inaintea cursei de la Melbourne a spus despre Red Bull ca nu este "decat o companie de bauturi energizante", Lewis Hamilton (McLaren) mentioneaza ca nu il considera pe Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, un rival adevarat. In schimb, il numeste ca dusman in F1 pe Fernando Alonso, comparand rivalitatea dintre ei cu cea dintre Ayrton Senna si Alain Prost.

Lewis Hamilton (McLaren)Foto: Reuters

De la Fangio - Moss, la Villeneuve - Pironi, Piquet - Mansell sau Senna - Prost rivalitatea pe circuit intre pilotii de Formula 1 a starnit mereu interesul. F1 are parte acum de o noua concurenta apriga, in opinia lui Hamilton, care il considera pe Fernando Alonso dusmanul sau (relatia dificila dintre ei incepand in 2007, cand au fost coechipieri la McLaren), comparand rivalitatea dintre ei cu cea dintre Senna si Prost.

"Intotdeauna am fost de parere ca dusmanul si rivalul meu apropiat este si va fi intotdeauna Fernando, asta si din cauza trecutului nostru. Pe el il vad ca pe Alain Prost si pe mine ca Ayrton Senna. Daca as fi pus sa aleg ce alt pilot as fi cu siguranta l-as alege pe Ayrton. Poate el ar fi Prost", a declarat Hamilton pentru The Guardian.

Clasat pe locul al doilea in prima cursa a sezonului, la o distanta de peste 20 de secunde fata de castigatorul Marelui Premiu australian, Sebastian Vettel, Hamilton nu il vede pe tanarul german un rival in Marele Circ: "Nu cred ca Vettel este cel mai puternic rival al meu. Daca va avea in continuare un monopost asa cum are acum, atunci poate. Cand vom avea un ritm asemanator, abia atunci vom vedea o concurenta adevarata. Poate fi Vettel noul Mansell? Nu il pun in aceeasi categorie cu Mansell", a mentionat britanicul.