Michael Schumacher a fost penalizat cu 10 pozitii de catre comisarii de cursa de la Hungaroring in urma manevrelor efectuate in turul cu numarul 66, informeaza f1.com. Germanul a fost aproape de a-l trimite in zid pe Rubens Barrichello in momentul in care brazilianul a incercat sa-l depaseasca. Sanctiunea va fi aplicata in urmatorul Mare Premiu, cel de la Spa-Francorchamps, din data de 29 august.

Schumacher, duel incorect cu BarrichelloFoto: f1.com

In turul cu numarul 66, Rubens Barrichello (Williams) a incercat (pe linia dreapta de la standuri) sa-l depaseasca pe Michael Schumacher (MercedesGP). Vazand ca este in pericol sa piarda locul al-10-lea (ultimul din puncte), germanul a virat dreapta si l-a trimis pe brazilian foarte aproape de zid. Rubens a fost nevoit sa iasa (pentru scurt timp) de pe circuit pentru a-l depasi pe fostul campion mondial.

Manevra lui Schumi a fost considerata ilegala de catre comisarii de cursa din Ungaria, germanul nerespectand regulamentul sportiv in vigoare.

"A fost unul dintre cele mai urate momente prin care am fost nevoit sa trec de-a lungul intregii cariere", a declarat Barrichello dupa incidentul cu Schumacher, fostul sau coechipier din perioada Ferrari.

Indiferent de locul ocupat la finalul calificarilor de pe circuitul de la Spa-Francorchamps, Michael Schumacher va pleca in cursa cu 10 pozitii penalizare.