Michael Schumacher s-a simtit "ruginit" dupa antrenamentele de la Bahrain si declara, dupa ce s-a clasat pe locul al 7-lea in sesiunea de calificari de sambata, ca nu a avut inca destul timp pentru a atinge nivelul maxim cu monopostul Mercedes. De cealalta parte, "Micul Schumacher", asa cum este poreclit Sebastian Vettel marturiseste ca pole positionu-ul obtinut la Bahrain a fost o surpriza chiar si pentru el.

Declaratii dupa calificarile de la MP Bahrain:

Sebastian Vettel (Red Bull): "Pole position-ul a fost o surpriza pentru mine. De o luna incoace, mecanicii muncesc in fiecare noapte. Echipa a facut un efort enorm si sunt multumit de rezultatul obtinut. Prin strategia noastra de la calificari ne-am aratat puterea si sper ca duminica sa putem face acelasi lucru".

Felipe Massa (Ferrari): "E minunat sa ma intorc, dar si mai frumos e sa ma intorc si sa fiu competitiv. In urma cu putin timp urmaream cursele la televizor, dar e mai bine sa fiu in masina si sa pilotez. E un inceput bun, nu numai pentru mine, ci si pentru intreaga echipa. Trebuie sa uitam ceea ce s-a intamplat in 2009. Duminica e ocazia perfecta de a demonstra ca suntem pe drumul cel bun".

Fernando Alonso (Ferrari): "Sunt foarte fericit. Era prima data cand ne puteam compara cu celelalte masini. Cred ca echipa a inceput perfect, suntem in conditii foarte bune si putem sa stam acolo sus. Suntem in stare sa ne luptam pentru titlul mondial. Faptul ca cele doua masini Ferrari sunt printre primele trei locuri este dovada ca avem un monopost foarte bun. Sper ca maine sa urcam pe podium si sa pot savura din nou gustul sampaniei, gust pe care nu l-am mai simtit de mult".

Lewis Hamilton (McLaren Mercedes): "Am fost surprins de acest rezultat. Nu avem acelasi ritm cu cei de la Red Bull sau Ferrari, asa ca sunt coplesit de locul obtinut. Sunt foarte multi piloti foarte rapizi in spatele meu. E un inceput bun. Sa speram ca vom putea pastra aceasta pozitie si duminica si poate vom reusi chiar sa mai urcam un loc".

Michael Schumacher (Mercedes GP): "A fost putin diferit pentru mine. Am avut prea putin timp la dispozitie pentru a atinge nivelul maxim cu acest monopost, dar lucram bine iar sezonul este foarte lung".

Jenson Button (McLaren Mercedes): "In timpul calificarilor, totul mergea din ce in ce mai bine, dar in ultimul tur am avut probleme cu masina. Ceva nu era in regula. Acum vom trebui sa vedem ce nu a fost in regula si sa rezolvam problema. Sunt surprins ca am fost al optulea pentru ca m-am chinuit mult in ultimul tur. Locul al patrulea obtinut de Lewis nu e chiar atat de rau, dar daca te uiti ca e la o secunda fata de prima pozitie iti dai seama ca diferenta e enorma".