Reintoarcerea lui Michael Schumacher in Formula 1 nu este o veste buna pentru toata lumea. Daca Mercedes a anuntat miercuri cu mandrie ca il va avea pe german ca pilot in 2010, angajatii companiei germane sunt cat se poate de nemultumiti. Obligati sa faca economii, muncitorii de la Mercedes nu-si pot explica alegerea facuta de managerii companiei.

Schumacher, care in ianuarie va implini 41 de ani, s-a retras in 2006 din Formula 1, dar se va reintoarce in competitie incepand cu sezonul 2010, urmand a primi pentru acest lucru 7 milioane de euro.

Presedintele consiliului muncitorilor de la Mercedes, Uwe Werner si-a exprimat indignarea in ceea ce priveste contractul mare semnat de echipa germana cu Michael Schumacher. "Este greu sa explicam acest lucru oamenilor nostri. Pentru majoritatea colegilor mei e inexplicabil. Angajatii ar fi inteles daca Mercedes s-ar fi retras din Formula 1, afacere foarte scumpa pentru noi", a declarat Werner pentru publicatia Frankfurter Rundschau, citat de AFP.

Din cauza dificultatilor financiare, grupul Daimler a mutat o parte din productie in afara granitelor Germaniei, dar in acelasi timp cheltuie milioane de euro in Formula 1. Consiliul Daimler si-a justificat contractul cu Scumacher ca fiind o investitie in viitor, dar Werner nu este convins ca acest lucru va ajuta imaginea si divizia de marketing a Mercedes.