Dupa ce BMW si Toyota au spus pas Formulei 1, un alt nume important este pe cale sa paraseasca Marele Circ, presa speculand ca francezii de la Renault vor vinde echipa catre Prodrive, informeaza Autosport. Tranzactia ar urma sa fie finalizata in jurul datei de 14 decembrie.

O decizie in legatura cu viitorul francezilor in Marele Circ va fi luata in cadrul Consiliului de Conducere al constructorului, care va avea loc la Paris in urmatoarea perioada.

FIA nu priveste cu ochi buni o eventuala iesire a Renault din lumea Marelui Circ, inmultindu-se in ultima perioada numele mari care au parasit F1. "Trebuie sa rezolvam situatia celor de la Renault si exact asta facem acum. Sunt increzator ca vom vedea Renault in Formula 1 si anul viitor sub acest nume", a precizat Bernie Ecclestone.

Presa de specialitate a mai speculat faptul ca Renault testeaza in acest moment un pilot chinez, Ho-Ping Tung, acesta apartinand de Gravity Sports Management, companie detinuta de Gerard Lopez. Omul de afaceri s-ar afla in spatele acestei tranzactii.

Jurnalistii din Hexagon au atras atentia asupra unei iesiri din F1 a echipei Renault inca de acum cateva saptamani, cu mentiunea ca francezii vor furniza motoare si in sezonul 2010 al Marelui Circ.

Cine este Prodrive?

Prodrive este o echipa condusa de David Richards, fost sef al team-urilor Benetton si BAR, Richards fiind de asemenea si presedintele Aston Martin. In anul 2008, echipa a castigat dreptul de a participa la intrecerile Formulei 1, dar ulterior a pierdut acest privilegiu in favoarea Campos Meta, USF1 Team si Manor. Prin cumpararea echipei Renault, Prodrive ar intra in scena Marelui Circ.