Astazi, in jurul orei 13:00, a avut loc prezentarea oficiala a noului monopost McLaren. Lewis Hamilton si-a luat in primire masina care il va ajuta sa lupte si in 2009 pentru un nou titlu de campion. "Este pentru prima oara cand o vad intreaga, daca pot spune asa. E minunata", a spus Hamilton. "De-acord cu Lewis, e superba", a afirmat si colegul sau de echipa, Heikki Kovalainen.

Ron Dennis, boss-ul de la McLaren, s-a declarat incantat de noul model McLaren, MP4-24. "Eforturile noastre si-au gasit rezultatul si, in ciuda victoriei noastre din 2008, nu ne-am relaxat absolut deloc. Am construit aceasta masina in concordanta cu noile reglementari tehnice. Noi existam ca sa castigam si vrem sa ne impunem atat in clasamentul pilotilor, cat si in clasamentul constructorilor."

Lewis Hamilton a recunoscut ca a fost foarte emotionat la prezentarea noului monopost. "Da, a fost foarte emotionant, masina arata senzational si va avea la volan noul numar unu mondial. Cred ca va fi si anul acesta o competitie deschisa oricarui rezultat, sper la un nou succes si o sa ma lupt pentru titlu pana in ultima cursa, daca este din nou necesar."

Modelul McLaren MP4-24 seamana foarte putin cu modelul monopostului din sezonul trecut, la volanul caruia Lewis Hamilton a cucerit titlul mondial. Caroseria a fost modificata atat in fata cat si la aripile laterale iar monopostul are implementat sistemul de recuperare al energiei kinetice.