A patra etapa a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2008 a debutat sambata la Cluj. Startul festiv din Piata Unirii a metropolei transilvanene a aliniat la start 75 de echipaje din cele 80 inscrise in competitie.

Dupa un start in forta, echipajul Marco Tempesta / Dorin Pulpea a reusit sa obtina cel mai bun timp pe doua din cele sase probe speciale ale zilei (PS1 şi PS6), la finele zilei clasandu-se pe prima pozitie a clasamentului general.

Desi echipajul finlandez, clasat trei etape consecutive pe prima pozitie a clasamentului general al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2008, Jarkko Miettinen/Lukka Mikko, reusise sa recupereze dezavantajul de la prima proba speciala, cu cel mai bun timp in PS2, in Speciala Dangau iese in decor. Abandonul echipajului finlandez, marea surpriza a etapei de la Cluj a CNR Dunlop 2008, a lăsat competitia in mainile echipajelor conduse de Tempesta, Szabo (cu cei mai buni timpi in doua din cele sase probe ale zilei), David şi Gartofan (cu cel mai bun timp pe PS3 si multiplu recordman pe probele speciale ale Raliului Clujului).

Un moment cu totul neasteptat pentru toti fanii clujeni ai automobilismului sportiv a fost abandonul echipajului Bogdan Marisca / Sebartian Itu, Marisca fiind unul din favoritii fanilor automobilismului sportiv intern.

La finele primei zile a Raliului Clujului Mobil 1, primele trei pozitii in clasamentul general au fost ocupate dupa cum urmeaza: Marco Tempesta - 54:36,2, Claudiu David cu +4,6 şi Gergo Szabo cu +5,4.

Ziua de azi rezervă inca o proba speciala, urmata de SuperSpeciala Cora. Raliului Clujului Mobil 1 este o etapa ce inca nu a fost jucata, ambele speciale de azi putand rezerva noi surprize in aceasta ultima etapa de asfalt a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2008.