Argentinianul Kevin Benavides (KTM) s-a apropiat la doar 12 secunde de liderul clasamentului general la secțiunea moto, australianul Toby Price, după ce s-a impus în etapa a 13-a a Raliului Dakar. Românul Emanuel Gyenes a terminat etapa pe locul 34.

Emanuel GyenesFoto: JULIEN DELFOSSE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kevin Benavides, câştigătorul Raliului Dakar în 2021, s-a oprit pentru a-i acorda asistenţă austriacului Matthias Walkner la începutul probei speciale, dar a reuşit să recupereze 23 de minute şi i-a furat victoria sud-africanului Michael Docherty, cu timpul de 02 h 21 min 47 sec pe cei 154 km ai etapei desfăşurate între Shaybah şi Al-Hofuf.

Emanuel Gyenes, locul 34 în penultima etapă a Raliului Dakar

Docherty (Husqvarna) a sosit la 27 de secunde de învingător, iar al treilea a fost Luciano Benavides (Husqvarna), fratele lui Kevin, la 57 de secunde, scrie AFP.

Gyenes (KTM) a terminat pe locul 34, la 29 min 18 sec.

Australianul Toby Price (KTM) se menţine lider la general, clasat al cincilea în etapa de sâmbătă, cu un avans de doar 12 secunde faţă de Kevin Benavides, în timp ce americanul Skyler Howes (Husqvarna) se află pe locul al treilea, 1 min 31 sec de lider.

Gyenes ocupă locul 28 la general, fiind la 07 h 41 min 58 sec de lider.

La Rally 2, sătmăreanul este al 12-lea, la 05 h 45 min 26 sec de liderul Romain Dumontier.

Americanul Mason Klein (KTM), care s-a remarcat la debutul cursei, a fost nevoit să abandoneze din motive medicale, după ce a căzut de mai multe ori în timpul raliului-raid, au anunţat organizatorii.

Cea de-a 45-a ediţie a cursei se va încheia duminică la Dammam, după o ultimă specială de 136 km, scrie Agerpres.