Fostul campion german de Formul 1 Michael Schumacher, aflat in coma, a reusit sa depaseasca o infectie pulmonara de care suferea, scrie vineri cotidianul german Bild, preluat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bild, care anuntase in urma cu doua zile ca Schumacher fusese diagnosticat cu o infectie pulmonara, noteaza vineri ca fostul campion contactase boala "cu mult timp inainte".

Bild adauga: "boala nu mai prezinta in aceasta saptamana un pericol presant, potrivit ultimelor observatii", concluzionand : "Schumi a castigat deja lupta impotriva infectiei pulmonare".

Joi, familia lui Michael Schumacher anuntase, prin vocea purtatorului de cuvant, ca in continuare "crede foarte puternic" in vindecarea acestuia, aflat in prezent in faza de trezire progresiva la un spital francez din Grenoble, dupa accidentul de schi de la finele lui decembrie.

In urma cu o saptamana, spitalul din Grenoble a dezmintit un zvon legat de moartea fostului campion, raspandit pe retelele sociale.

La sfarsitul lui ianuarie, medicii au inceput procesul de trezire a fostului sportiv, o faza care ar putea dura mult timp.

Pilotul de curse este internat la Grenoble dupa ce a suferit un accident de schi la Meribel, in 29 decembrie. Capul sau s-a lovit violent de o piatra in timpul caderii, atunci cand schia impreuna cu fiul sau si cu un grup de prieteni.

El a fost indus in coma artificiala la acel moment.