Starea lui Michael Schumacher (internat de urgenta in spitalul din Grenoble) s-a imbunatatit usor in ultimele ore, informeaza AFP. Fostul campion german a fost operat (luni noaptea) pentru a doua oara. "Nu putem face previziuni despre starea sa, prioritatea este sa il stabilizam. In mare, situatia este aceeasi precum cea de ieri", au precizat medicii care se ocupa de ingrijirea lui Michael Schumacher.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun medicii despre starea de sanatate a lui Michael Schumacher:

"Ne-am propus sa ii corectam anomaliile care persista. Daca va fi cazul va putea fi transferat in alta parte, dar noi insistam sa fie tratat pentru moment aici. Prioritatea este sa il stabilizam, iar astazi (n.r. marti) este mai stabil decat ieri. In mare, situatia este aceeasi precum cea de ieri" - medicii care il ingrijesc pe Schumi.

Starea s-a imbunatatit putin

"Am ramas surprinsi de imbunatatirea de ieri si de aceea am considerat ca putem avea ceva timp care sa ne permita intervenia de ieri. Nu putem face insa previziuni despre starea sa. Este stupid sa vorbim de pronosticuri si despre ceea ce se va intampla".

Medicii nu stiu cand si cum se va trezi Schumacher

"Nu il putem evalua acum din punct de vedere neurologic pentru a sti cum va fi cand se va trezi. Avem alte prioritati legate de a tine situatia sub control din punct de vedere a reanimarii. Starea sa ramane critica in continuare. Coma artificiala este mentinuta in continuare si o vom mentine cat credem ca va fi necesar".

Ultima operatie a durat doua ore

"Interventia chirurgicala de luni seara a durat in jur de doua ore. Orele care vin sunt ore cruciale pentru viitorul sau. Arata mici semne de ameliorare".

Ce s-a intamplat pe durata ultimei operatii

"Am eliminat un hematom care era pe creier in partea dreapta. Starea pacientului ne-a permis luni seara sa facem aceasta operatie. Am introdus si un dispozitiv care scade presiunea intracraniana. Scanerul de marti a aratat ca interventia a fost foarte bine facuta. Insa am observat noi leziuni pe creier pe care trebuie sa le supraveghem".

Concluzia medicilor

"Are in continuare sange in creier si hematoame, este un traumatism cranian grav. Il tinem sub observatie pentru a vedea cum evolueaza".

Michael Schumacher a suferit o lovitura grava la cap in urma unui accident la schi in statiunea Meribel din Alpii francezi. Dupa accident, Schumacher, in varsta de 44 de ani, a fost transportat de urgenta cu un elicopter la un spital din Grenoble.

Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este pusa in pericol, potrivit AFP. La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol, el avand hemoragie cerebrala.

Directorul general al statiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte,declara, dupa accident, ca Schumacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

Michael Schumacher, care urmeaza sa implineasca 45 de ani pe 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii in 307 participari si s-a retras din activitate in 2012.