Michael Schumacher traverseaza clipe grele dupa ce a suferit, duminica, un accident de schi in Alpii Francezi. Starea fostului campion mondial din Formula 1 ramane una critica. "Michael trebuie sa castige cel mai important Grand Prix al vietii sale. Suntem alaturi de tine", a precizat Sebastian Vettel, campionul en-titre din Marele Circ, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform presei britanice, un anunt oficial privind starea de sanatate a lui Michael Schumacher va fi facut in jurul orei 12 (ora Romaniei).

Mesaje de sustinere pentru Michael Schumacher

"Este o seara foarte trista. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vietii tale si il vei castiga. Michael a fost ca un tata pentru mine in Formula 1, a fost (si va fi) alaturi de mine in fiecare faza a carierei mele" - Sebastian Vettel, potrivit 20minutes.fr.

"Ma rog pentru tine, fratele meu si sper sa te faci bine cat mai repede, Michael!" - Felipe Massa.

"Toate gandurile noastre sunt pentru Schumi si familia sa! Sper sa te faci bine repede"- Romain Grosjean.

"Gandurile mele sunt alaturi de Michael Schumacher in aceasta perioada grea... Michael, mai mult decat oricine, are puterea sa treaca peste asta" - Jenson Button.

"Cu totii ii uram lui Michael Schumacher însanatosire grabnica. Sunt convins ca lumea automobilismului va dormi greu noaptea asta" - Sebastien Loeb.

"Toate gandurile mele sunt alaturi de Michael Schumacher. Ma voi ruga pentru ca tu sa obtii o ultima victorie, prietenul meu!" - Petter Solberg.

Michael Schumacher a suferit o lovitura grava la cap in urma unui accident la schi in statiunea Meribel din Alpii francezi. Dupa accident, Schumacher, in varsta de 44 de ani, a fost transportat de urgenta cu un elicopter la un spital din Grenoble.

Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este pusa in pericol, potrivit AFP. La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol, el avand hemoragie cerebrala.

Directorul general al statiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte,declara, dupa accident, ca Schumacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

Michael Schumacher, care urmeaza sa implineasca 45 de ani pe 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii in 307 participari si s-a retras din activitate in 2012.