Mihai Covaliu: E cea mai grea medalie castigata vreodata

de Vlad Epurescu     HotNews.ro
Marţi, 12 august 2008, 16:23 Sport - J.O. Beijing 2008

Covaliu bucurandu-se dupa ce a cucerit medalia de bronz
Foto: Rompres
Mihai Covaliu si acum mai conduce Fordul pe care l-a primit in 2000, premiu pentru medalia de aur cucerita la Sidney. "O sa fie greu in concurs, dar eu vreau o medalie", a spus Covaliu inainte de a lua medalia de bronz. La Atena a luat doar locul sapte, insa Cova s-a revansat la Beijing, desi putea sa joace finala pentru medalia de aur.

"E bine ca am luat bronzul. Se putea mai bine, dar asta este. E cea mai grea medalie pe care am castigat-o vreodata. Mi-am dorit-o enorm. A fost un concurs foarte greu, cu adversari foarte bine pregatiti. In semifinala, am gresit putin tactic fortand de la inceput. Pe final adversarul a fost mai proaspat. In finala mica mi-am conservat energia pentru ultimele asalturi. Francezul Lopez nu ma batuse niciodata, dar din pacate a facut-o tocmai acum, in semifinala olimpica", a spus Covaliu dupa ce a primit medalia.

Palmaresul lui Covaliu:
2000 - aur la Olimpiada de la Sydney;
2001 - bronz la CE de la Koblenz;
- bronz cu echipa la CM;
2002 - bronz la CE de la Moscova;
- bronz la CM de la Lisabona;
2003 - argint la CM de la Havana;
2005 - aur la CM de la Leipzig;
2006 - aur cu echipa de sabie a Romaniei la CE;
2007 - bronz la CE de la Ghent;
- aur, argint sI doua medalii de bronz in finalele de Cupa Mondiala la sabie;
2008 - bronz la CE de la Kiev




















2352 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Felicitari! (Marţi, 12 august 2008, 17:06)

    roman [anonim]

    Felicitari pentru abnegatie, tenacitate si forta !
    Cati ani isi dedica un astfel de sportiv pentru doua zile de concurs? Cati ar putea sa se autodepaseasca, asa cum fac marii performeri in sport?
    Bravo, Covaliu, avem nevoie de campioni adevarati!
  • +2 (2 voturi)    
    felicitari ! (Marţi, 12 august 2008, 17:16)

    sum egmond ovidiu [anonim]

    Domnule Covaliu!

    Va rog sa primiti felicitarile mele sincere , care , fara doar si poate , incununeaza efortul pe care il depuneti pentru a va mentine in elita acestui sport .

    Cu stima ,
    E.Sum
  • +1 (1 vot)    
    FELICITARI de acasa (Marţi, 12 august 2008, 18:55)

    Mara [anonim]

    Felicitari pentru victorie, multumim pentru reprezentare. Tot ceea ce se obtine corect si prin multa munca e greu, dar e frumos, iti da satisfactie si te bucura. Bravo!
  • +3 (3 voturi)    
    BRAVAO! FELICITARI! (Marţi, 12 august 2008, 19:16)

    Sabrina [anonim]

    Bravo Mihai! Superba performanta! Sa iti dea Dumnezeu sanatate si poate te revedem campion olimpic la Londra! Dar e o onoare si sa fi "doar" olympian". Asa ca nu lua dorinta mea de a te revedea pe podium ca pe o obligatie!
    Salutari din Toronto!
    • +1 (1 vot)    
      Aplauze! (Marţi, 12 august 2008, 20:55)

      lonewolf [utilizator] i-a raspuns lui Sabrina

      Felicitarile adresate unui sabrer au valoare dubla atunci cind vin de la Sabrina ! :)

      Aplauze si felicitari pentru d-l Covaliu si mult succes in continuare ,lui si celorlalti sportivi romani aflati la Beijing !
  • +1 (1 vot)    
    Mandri ca suntem Romani totusi (Marţi, 12 august 2008, 20:48)

    bogdan v. [anonim]

    trebuie sa le pupam talpile la romanii asta care ne fac sa fim mandri sa suntem ROMANI. O specie pe cale de disparitie, calariti de mailat si neamul lui. Cand mai vad si la OTV scris "Nunta la romani" dar se vad niste imagini de la o nunta de tigani cu manele...mi se ridica parul in cap. Bravo Alina, Bravo Mihai
  • 0 (0 voturi)    
    mama unei mici scrimere (Joi, 21 august 2008, 7:23)

    manuela [anonim]

    Felicitari, felicitari , felicitari, nu numai cei care au obtinut medalii la olimpiada ne-au bucurat si ne-au umplut inimile de bucurie ci toti sportivii români care au participat la olimpiada.
    Felicitari , v-aţi întrecut pe voi înşivă .


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri