Guillermo Tofoni, reprezentantul agentiei World Eleven (nr. cea care a intermediat meciul de pe National Arena), a declarat ca nationala Argentinei va lua o hotarare in ceea ce priveste partida amicala cu Romania (de pe 10 august) in cursul zilei de miercuri. "Noi lucram sa aducem selectionata Argentinei la Bucuresti. Astazi se va decide daca va veni", a precizat Tofoni pentru Gazeta Sporturilor.

Argentina ar putea ajunge totusi la Bucuresti...Foto: Reuters

"Noi lucram sa aducem selectionata Argentinei la Bucuresti, pe 10 august. Astazi se decide daca va veni sau cautam alt adversar", a declarat Guillermo Tofoni pentru gsp.ro.

Federatia Argentiniana de Fotbal a anuntat, pe site-ul sau oficial, ca partida amicala cu Romania, de pe 10 august - National Arena, a fost anulata. "Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea contractului cu selectionerul Sergio Batista si anularea amicalului cu Romania", informeaza afa.org.ar.

"Comisia Nationala de Selectie a decis rezilierea intelegerii cu selectionerul Sergio Batista si anularea amicalului cu Romania, din luna August", se precizeaza pe site-ul oficial al Federatiei Argentiniene de Fotbal.

Real Madrid si FC Barcelona - "marile vinovate"

Nationala Argentinei este construita in mare parte pe fotbalistii echipelor Real Madrid si FC Barcelona. Cele doua mari grupari ale fotbalului mondial au facut presiuni uriase catre Federatia de Fotbal a Argentinei pentru ca jucatorii legitimati pe Santiago Bernabeu si Camp Nou sa nu vina la Bucuresti, pe 10 august.

Motivul este unul simplu: Real si Barca se vor duela pe 14 si 17 august in Supercupa Spaniei. Messi, Mascherano, Gabi Milito (FC Barcelona), Higuain, Di Maria si Gago (Real Madrid) sunt jucatorii vizati.

FRF va cere daune substantiale

"Ma voi adresa FIFA in cazul in care meciul nu va avea loc si voi cere daune substantiale. Astazi (nr. marti) m-am adresat din nou presedintelui Argentinei dupa ce am vazut acel comunicat de pe site-ul lor. Ei nu ne-au comunicat nimic oficial. Mi se pare de neluat in seama acel comunicat pe care l-au publicat" - Mircea Sandu, presedintele FRF.

Portugalia, posibil inlocuitor pentru Argentina

"Din toata Europa, doar Andorra nu are meci amical pe 10 august. Cu Uruguay avem semnat un contract pentru anul urmator, am facut deja primele plati catre ei, deci ies din calcul. Portugalia poate fi o solutie, am trimis o scrisoare catre cei de acolo sa joace cu noi in locul Luxemburgului. Le vom plati charter-ul, tot. Daca Portugalia ne da un raspuns afirmativ, ar putea fi un amical interesant, au jucatori de mare valoare. Daca nu, vom inaugura arena cu Franta, pe 6 septembrie. Mai astept o zi, doua, sa vedem care este situatia. Pasii cu Portugalia sunt facuti tocmai pentru a avea un inlocuitor in cazul in care Argentina refuza sa vina la Bucuresti", a declarat Mircea Sandu.

Ce se va intampla cu suporterii care si-au luat tichet

Pentru suporterii nationalei care si-au achizitionat deja tichete pentru partida cu Argentina, exista trei variante:

  • daca Portugalia va veni in locul Argentinei, atunci suporterii vor putea folosi biletele pentru a-i vedea pe Cristiano Ronaldo, Nani si compania.
  • daca nu se va disputa o partida amicala, atunci spectatorii vor putea folosi tichetele pentru a intra la meciul cu Franta, din 6 septembrie, contand pentru preliminariile Euro 2012.
  • in cazul in care nu sunt de acord cu cele doua variante de mai sus, suporterii vor primi banii inapoi pe bilete.