Dupa un sezon in care nu a castigat niciun trofeu, Carlo Ancelotti a fost demis de la Chelsea, antrenorul italian rezistand doua sezoane la Londra. In ultima etapa, formatia de pe Stamford Bridge a pierdut cu 1-0 pe terenul lui Everton. "Carlo (nr. Ancelotti) merita un loc in istoria noastra, ii multumim pentru tot ce a facut. Lucrurile nu au mers insa bine in acest sezon", se precizeaza pe site-ul oficial al echipei britanice.

Carlo Ancelotti Foto: Reuters

In 2009, Ancelotti a venit la Chelsea cu gandul clar de la castiga Champions League - marele vis al echipei londoneze. Sosit de la AC Milan (acolo unde a cucerit Liga Campionilor de doua ori), antrenorul italian era considerat de catre britanici cea mai buna alegere.

In primul sezon la Londra, Carlo a reusit in premiera pentru istoria lui Chelsea dubla, Terry, Drogba si compania cucerind titlul in Premier League si Cupa Angliei.

La un an distanta, tehnicianul italian a fost indepartat dupa ce nu a castigat niciun trofeu in sezonul 2010-2011.

"Ne-am bucurat impreuna de prima dubla din istoria echipei, dar in acest sezon lucrurile nu au mers deloc bine. Ancelotti va ramane in istoria lui Chelsea. Vom incerca sa aducem cel mai potrivit antrenor pentru a ne indeplini obiectivele", se precizeaza pe site-ul oficial al echipei din Premier League.

Carlo Ancelotti, cariera de antrenor:

Reggiana (1995-1996)

AC Parma (1996-1998)

Juventus (1999-2001)

AC Milan (2001-2009)

Chelsea (2009-2011).