Portarul echipei braziliene Sao Paulo, Rogerio Ceni (38 ani), a devenit duminica primul portar profesionist din lume ce inscrie 100 de goluri in cariera. Reusita lui Ceni, din lovitura libera, a venit intr-un meci impotriva rivalilor de la Corinthians, pe care Sao Paulo i-a invins cu 2-1.

Rogerio Ceni (Sao Paulo)Foto: Reuters

Ceni a adus duminica victoria echipei sale in meciul cu cei de la Corinthians, inscriind in minutul 54 dintr-o lovitura libera. "Ca portar, nu intri pe teren cu gandul sa marchezi, dar s-a intamplat asa cum am vrut, cu o lovitura libera ce a decis un meci important. Pentru mine, nu conteaza ca a fost impotriva celor de la Corinthians, dar pentru fani e foarte important", a declarat portarul golgeter.

Golul de duminica a fost al 56-lea dat de Ceni din lovitura libera, celelalte fiind reusite din lovituri de la 11 metri. Portarul brazilian este cel mai bun marcator din lume inca din 2006, cand a batut recordul lui Jose Luis Chilavert, de 62 de reusite. Rogerio Ceni a ajuns la cota de 100 goluri in 950 de partide jucate in cariera de profesionist.