UEFA a deschis o ancheta impotriva antrenorului lui Arsenal, Arsene Wenger, si a jucatorului Samir Nasri, ca urmare a declaratiilor acestora la adresa manierei de arbitraj a elvetianului Massimo Busacca, din returul optimilor de finala din Liga Campionilor, cu FC Barcelona.

Samir Nasri, anchetat de UEFAFoto: Reuters

Dupa infrangerea cu 1-3 de pe Nou Camp si implicit a eliminarii din Liga Campionilor, londonezii de la Arsenal l-au invinuit pe arbitrul partidei cu Barcelona, Massimo Busacca. Principalul motiv al reprosurilor a fost cel de-al doilea cartonas galben aratat olandezului Robin van Persie in repriza secunda.

Daca Wenger a declarat dupa meci ca Busacca a "omorat" meciul, Nasri a publicat pe contul sau de Twitter un mesaj ironic la adresa oficialului: "Busacca este cel mai bun.. pff". Robin van Persie i-a adus si el acuzatii arbitrului elvetian, insa UEFA nu a anuntat nicio masura impotriva sa.

Ca urmare a declaratiilor lor, Arsene Wenger si Samir Nasri au intrat in vizorul Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), care a inceput precedurile disciplinare. "UEFA a inceput procedurile disciplinare impotriva antrenorului Arsene Wenger si a mijlocasului Samir Nasri (...), pentru comportament necorespunzator", se arata in comunicatul UEFA. De asemenea, clubul Arsenal ar putea primi o sanctiune de la forul european, londonezii fiind responsabili pentru intarzierea startului celor doua reprize ale meciului cu Barcelona.

Cazurile celor doi vor fi analizate in 17 martie si, conform regulamentului UEFA, Wenger si Nasri vor primi cel putin o suspendare de doua meciuri in cupele europene.