Eric Cantona, fostul atacant al celor de la Manchester United, a vorbit intr-un interviu acordat BBC despre celebra sa lovitura kung-fu din 1995, atunci cand a lovit un suporter al celor de la Crystal Palace. Desi recunoaste ca a fost o greseala, fostul international marturiseste ca a facut acel gest "pentru fericirea fanilor".

Eric CantonaFoto: Captura Youtube.com

Incidentul dintre Cantona si suporterul lui Crystal a avut loc in ianuarie 1995, pe Selhurst Park. Eliminat de catre arbitrul partidei, francezul s-a enervat dupa ce a jost injurat de un suporter al echipei adverse si "i-a aplicat" o lovitura kung-fu. Incidentul i-a adus atunci francezului o amenda de 20.000 de lire sterline si o suspendare de opt luni.

"I-am dat lovitura kung-fu acelui huligan deoarece acest tip de oameni nu trebuie sa stea in tribune. Cand lovesti astfel de oameni, e ca un vis devenit realitate pentru suporteri. Asa ca am facut-o pentru fani. Ca ei sa fie fericiti. E ca un fel de libertate pentru ei. Ei vorbesc despre acest incident pentru ca au simtit momentul, a fost ceva special. Poate a fost un sentiment diferit. E un sentiment minunat, dar diferit. Au vazut atat de multi jucatori inscriind goluri, fanii cunosc acest sentiment. Dar acesta, cand un jucator sare si loveste un huligan, nu e un lucru pe care il vezi in fiecare zi", a declarat Cantona.

Fostul international francez recunoaste insa ca ceea ce a facut nu a fost in regula: "Nu recomand altora sa faca acelasi lucru. A fost o greseala. Dar asta este viata. Acesta sunt eu".

Eric Cantona a obtinut patru titluri in Premier League in cele cinci sezoane petrecute pe Old Trafford si a imbracat de 45 de ori tricoul nationalei Frantei, iar in prezent este director al echipei New York Cosmos. Dar Cantona nu se mai uita la trecut, marturisind ca nici macar nu stie unde sunt medaliile castigate in cariera sa de fotbalist.

"Nu ma mai intereseaza trecutul. E o amintire placuta, dar nu vreau sa ma gandesc la el. Vreau sa ma uit inainte. Nici macar nu stiu unde sunt medaliile mele. Nici tricourile, nimic. Am jucat pentru Franta de 45 de ori si am avut doua tricouri la fiecare meci. Asta inseamna 90 de tricouri. Nu mai am nici macar unul. Poti sa te simti imediat prizonierul trecutului, al amintirilor. Dar eu prefer sa fiu liber si sa ma gandesc la ziua de maine", a spus Cantona.