Clubul de fotbal FC Timisoara si-a recuperat in instanta numele, palmaresul si culorile, dupa ce apelul omului de afaceri Claudio Zambon, cu care banatenii se aflau in litigiu, a fost respins de catre Curtea de Apel Bucuresti. Urmatorul pas al banatenilor este de a reveni la denumirea de Politehnica Timisoara.

Suporteri ai echipei Poli TimisoaraFoto: AGERPRES

In calea oficialilor banateni va sta acum insa regulamentul Federatiei Romane de Fotbal, care nu permite unui club sa isi schimbe denumirea in timpul sezonului competitional. "Vom solicita Comitetului Executiv sa schimbe si denumirea echipei, chiar inainte de inceperea returului. Stim ca e in afara regulamentului, dar vom prezenta documentele noastre si speram ca vom gasi intelegere la membrii acesteia si vor face o exceptie", a declarat Marian Iancu, potrivit prosport.ro.

Claudio Zambom, sponsor ale echipei din Banat, a hotarat in 2002 sa mute echipa la Bucuresti. Noul club, AEK Bucuresti a promovat in prima divizie, asociindu-se cu membrii fondatori ai Poli Timisoara, preluand numele si culorile vechiului club.

Zambon nu s-a inteles insa cu noii sai asociati, sustinand ca palamaresul si culorile clubului ii apartin. Disputa dintre cele doua parti a ajuns in instanta, TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) dandu-i castig de cauza lui Zambon. In urma acestei decizii banatenii au fost nevoiti sa-si schimbe numele in FC Timisoara si sa adopte noi culori: mov-alb-negru. Timisorenii si-au facut insa dreptate in instanta, recuperandu-si numele, palmaresul si culorile.

Miercuri, FC Timisoara a anuntat si transferul fundasului Sorin Ghionea, venit liber de contract de la FK Rostov. Fostul stelist a semnat un contract valabil pana in vara, cu optiune de prelungire pentru doi ani. "Ma bucur ca am semnat cu Politehnica Timisoara si ca lucrurile s-au rezolvat asa de repede. Sper sa indeplinim impreuna obiectivele clubului: cucerirea titlului si participarea in Champions League. Desi am evoluat doar ca adversar pe stadionul "Dan Paltinisanu", am apreciat mereu publicul timisorean. Suporterii lui Poli au fost mereu alaturi de echipa, si in momentele grele, constituie un public patimas si devotat", a declarat Ghionea pentru site-ul oficial al gruparii banatene.