​Atacantul lui Manchester United, bulgarul Dimitar Berbatov nu ia in calcul o revenire la nationala de fotbal a tarii sale. Cel mai bun marcator al selectionatei bulgare din toate timpurile, Berbatov exclude o revenire in tricoul nationalei sale, suparat fiind pentru lipsa de respect aratata de conationalii sai fata de prestatiile sale in tricoul selectionatei Bulgariei.

Berbatov nu mai vrea la nationala BulgarieiFoto: Reuters

"Niciodata nu ma voi mai intoarce la echipa nationala si nimeni nu ma va putea face sa-mi schimb vreodata decizia", a declarat Berbatov intr-un interviu acordat televiziunii bTV.

Atacantul bulgar s-a retras in luna mai a anului 2010 de la nationala, dupa ce in cele 77 de partide jucate in perioada 1999-2010 a marcat 48 de goluri, devenind cel mai bun marcator all-time al selectionatei bulgare. Fost capitan al nationalei, Berbatov a castigat un record de sapte trofee pentru "cel mai bun jucator al Bulgariei", depasindu-l chiar si pe Hristo Stoichkov.

Cu toate aceastea, atacantul lui United a fost criticat in dese randuri de catre conationalii sai, Berbatov declarand in dese randuri ca decizia sa de a se retrage este cauzata de lipsa de respect a bulgarilor fata de prestatiile sale.

Berbatov este in acest moment pe locul intai in Premier League cu Manchester United, bulgarul concurand si in cursa pentru titlul de Golgeterul anului. Atacantul lui Manchester este pe primul loc in clasamentul celor mai buni marcatori din acest sezon de Premier League, cu 14 goluri, impartind prima treapta a podiumului cu argentinianul Carlos Tevez, de la Manchester City.