Antrenorul principal al nationalei de fotbal a Ucrainei, Myron Markevych, a demisionat din functia sa, nemultumit de faptul ca Federatia ucraineana de fotbal a pedepsit clubul pe care il antreneaza, Metalist Harkov, ca urmare a meciului aranjat cu formatia Karpaty Lvov din 2008.

Marti, Federatia Ucraineana de Fotbal a decis ca meciul din 2008 dintre Metalist Harkov si Karpaty Lvov a fost unul aranjat si a penalizat ambele echipe si a suspendat oficiali si un jucator de la Metalist.

"Federatia Ucraineana de Fotbal s-a discreditat dupa ce a luat acele decizii impotriva FC Metalist si nu am niciun drept moral sa lucrez cu o organizatie al carei scop este sa distruga cu tot dinadinsul fotbalul din Harkov", a declarat Markevych, care ocupa functia de selectioner din februarie anul curent.

In 19 aprilie 2008, Metalist a castigat cu 4-0 intalnirea cu cei de la Karpaty, iar Federatia Ucraineana de Fotbal a anulat rezultatul. Ambele echipe au primit cate o amenda de 25.000 de dolari si au fost penalizate cu noua puncte, depunctarea urmand a fi pusa in aplicare in actualul sezon. Astfel, dupa sase etape jucate, Metalist are doar un punct, iar Lvov -1 punct.

Ucraina este calificata direct in grupele EURO 2012, din calitatea de tara gazda, alaturi de Polonia.