Ultimul test al tricolorilor inaintea debutului in preliminariile pentru EURO 2012 va fi impotriva Turciei, o nationala incomoda, pregatita de Guus Hidink. "Suntem constienti ca vom intalni un adversar dificil, pentru noi va fi un examen foarte serios", a declarat Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei. Partida amicala dintre Turcia si Romania va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro de la ora 21.15 .

Razvan LucescuFoto: HotNews.ro

"Turcia a reusit in ultimii 10 ani sa se claseze pe locul trei la Cupa Mondiala si la Campionatul European. Suntem constienti ca vom intalni o adversara dificila. Pentru noi va fi un examen foarte serios, acest amical cu Turcia. Rezultatul cu Turcia nu ne va influenta inainte de meciurile din preliminariile Euro-2012 . Este o partida foarte importanta pentru prestigiul si mandria noastra"- Razvan Lucescu.

De asemenea, selectionerul tricolorilor este de parere ca grupa din care face parte Romania in preliminariile pentru Euro 2012 este una echilibrata. "Bosnia este intr-o reala crestere, in timp ce Franta poate trimite in teren in orice moment fotbalisti de certa valoare".

"Nationala Turciei are un grup foarte unit. Sper ca miercuri sa obtinem un rezultat frumos. Pentru noi va fi ultimul test inaintea preliminariilor Euro 2012. De aceea vrem sa obtinem un rezultat bun. Inca nu au inceput preliminariile, iar sansele par egale acum. Sper sa trecem de grupe cu rezultate frumoase" - Daniel Niculae.

Romania si Turcia s-au intalnit de-a lungul istoriei de 23 de ori, tricolorii au castigat 12 partide, 7 s-au terminat la egalitate, iar turcii s-au impus de trei ori. Demn de mentionat este faptul ca cele doua echipe nu au fost prezente la turneul final din Africa de Sud, acolo unde nu s-au calificat.

Echipe probabile:

Turcia: Demirel - Sarioglu, Cetin, Zan, Gonul - Altintop, Aurelio, Belozoglu, Turan - Halil Altintop, Tuncay. Antrenor Guus Hiddink.

Romania: Lobont - Dananae, Tamas, Chivu, Rat - Cocis, Radoi, Florescu, Tanase - Daniel Niculae, Marica. Antrenor Razvan Lucescu.

Meciul va fi arbitrat de Milorad Mazic, ajutat de asistentii Igor Radojcic si Nikola Tomicic, toti din Serbia.

Partida amicala dintre Turcia si Romania se va juca pe arena "Sukru Saracoglu" (stadionul lui Fenerbahce), de la ora 21.15, fiind in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.