Diego Maradona a promis goluri multe si s-a tinut de cuvant. Argentina si-a dominat clar adversara din cel de-al doilea meci al Grupei B, Coreea de Sud, castigand cu 4-1 un meci in care Higuain a fost omul meciului, marcand de trei ori in poarta lui Sung-ryong.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Argentina - Coreea de Sud.

Argentina a dominat "copios" prima repriza a meciului cu selectionata Coreei de Sud, iar pressing-ul constant pus pe adversari a dat roade in minutul 17, cand centrarea din lovitura libera a lui Lionel Messi a fost trimisa in proprie poarta de Park Chu-young. Fara sa apese prea tare pe acceleratie, argentinienii isi trec in cont ocazii dupa ocazii, iar golul al doilea vine in minutul 33: centrare de pe partea stanga a lui Rodriguez, Burdisso prelungeste pana la Higuain, iar jucatorul Realului inscrie cu un sut la coltul scurt! O greseala avea insa sa mai taie din elanul sud-americanilor, in prelungirile primei reprize. Demichelis gafeaza la marginea propriului careu, oferindu-i lui Chung-yong golul pe tava! Argentina - Coreea de Sud 2-1 la pauza!

Repriza secunda a inceput mai echilibrat, argentinienii jucand mai prudent. Sud-coreeni se apropie mai mult de poarta lui Romero, fara insa a creea probleme cu adevarat. Argentinienii rateaza mult, dar sansa nu ii paraseste si sud-americanii incheie partida in doar patru minute, prin doua goluri ale lui Higuain. Messi patrunde pe partea stanga ('76), Sung-ryong respinge in prima faza, mingea ii revine jucatorului Barcelonei, balonul loveste bara si ajunge la Higuain care indeplineste o simpla formalitate si inscrie pentru 3-1! Cu zece minute inainte de final, acelasi Higuain stabileste scorul final, dupa o centrare superba cu exteriorul a lui Kun Aguero.

Higuain inscrie un hat-trick, fiind primul jucator ce reuseste sa inscrie trei goluri la Cupa Mondiala, dupa reusita lui Pauleta (Portugalia) din 2002.

Statistica meciului Argentina - Coreea de Sud

Suturi la poarta: 11 - 11

Suturi pe poarta: 11 - 2

Faulturi comise: 19 - 19

Posesia balonului: 57% - 43%

Ofsaid-uri: 4 - 0

Cornere: 6 - 2

Cartonase galbene: 3 - 2

Distanta acoperita: 97.141 metri - 103.086 metri