Nervii sunt intinsi la maximum in tabara Angliei inaintea inceperii Campionatului Mondial din Africa de Sud. Atacantul lui Manchester United, Wayne Rooney, l-a injurat pe arbitrul partidei dintre Anglia si echipa sud-africana Platinum Stars, scor 3-0, oficialul atentionandu-l ca risca sa fie eliminat de la Mondial daca va avea acelasi limbaj vulgar.

Wayne Rooney (Anglia)Foto: Reuters

Prestatia arbitrului Jeff Selogilwe din meciul de luni seara dintre Anglia si Platinum Stars a fost departe de a fi una multumitoare, oficialul luand o serie de decizii surprinzatoare. Rooney, insa, a cedat nervos pe finalul partidei, atunci cand l-a injurat pe arbitrul de centru, nefiind de acord cu un avertisment primit de la acesta.

"Rooney m-a insultat. Mi-a spus . Trebuie sa invete sa-si controleze nervii. Ar putea fi eliminat la Mondial, mai ales daca foloseste un astfel de limbaj", a declarat Selogilwe.

"Daca jigneste un arbitru ca mine atunci va folosi acelasi limbaj vulgar si cu alti oficiali. Poate ca jucatorii englezi s-au gandit . E pacat pentru ca este un jucator bun atunci cand il vezi la televizor, dar cand e pe teren insulta tot timpul arbitrii", a adaugat centralul.

La finalul meciului Rooney si-a cerut insa scuze in fata arbitrului, oferindu-i acestuia si tricoul sau: "Am fost foarte dezamagit de el, dar Rooney continua sa fie jucatorul meu preferat. M-am umplut de mandrie atunci cand mi-a dat tricoul lui".

Wayne Rooney "nu este strain" de cartonasele rosii de la Mondial. In sfertul de finala din 2006, dintre Anglia si Portugalia, atacantul a fost eliminat pentru ca l-a calcat intentionat pe picior pe Ricardo Carvalho.

"Daca este tinut sub control, comportamentul lui Wayne este un lucru bun. Are acest in el. Daca ii ei acest temperament vulcanic nu va mai fi acelasi jucator", a mentionat colegul lui Rooney de la nationala, Jermain Defoe.