Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli il va inlocui pe Marcello Lippi pe banca tehnica a echipei nationale de fotbal a Italiei. Tehnicianul de 52 de ani s-a intalnit duminica dimineata cu presedintele Federatiei italiene de fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, si au ajuns la un acord pentru un contract valabil pe patru ani.

Prandelli, viitorul selectioner al Italiei Foto: AGERPRES

Cesare Prandelli va prelua Squadra Azzura incepand cu luna iulie, urmand a fi prezentat oficial dupa Campionatul Mondial din Africa de Sud. Contractul tehnicianului italian va fi valabil pentru o perioada de patru ani, expirand dupa Mondialul din 2014 din Brazilia. Potrivit unui purtator de cuvant al FIGC, citat de Reuters, detaliile financiare si componenta staff-ului lui Prandelli vor fi stabilite ulterior.

"Federatia a gasit persoana potrivita" a fost reactia actualului selectioner al Italiei, la aflarea vestii despre inlocuitorul sau.

Fost jucator al Juventus, Prandelli a petrecut cinci ani ca antrenor al Fiorentinei, de doua ori reusind sa califice echipa in Liga Campionilor. In trecut tehnicianul a antrenat si echipe ca Parma sau AS Roma.