Internazionale Milano a castigat, miercuri seara, Cupa Italiei, invingand-o pe rivala AS Roma cu 1-0 pe Stadio Olimpico, prin golul marcat de Diego Milito in minutul 40. Echipa lui Mourinho poate deveni in acest sezon prima echipa italiana ce reuseste tripla, Inter fiind in finala Ligii Campionilor si la doar doua partide de titlul de campioana in Italia.

Diego Milito a luat o actiune pe cont propriu in minutul 40, a pacalit defensiva Romei si a marcat singurul gol al partidei cu un sut la coltul lung din 15 metri. Roma a terminat partida in inferioritate numerica, Totti primind direct cartonasul rosu dupa un fault la Balotelli, in minutul 88.

"Am castigat primul din cele trei trofee, acum ne asteptam sa le castigam si pe celelalte. Aceasta victorie ne da mai mult curaj pentru urmatorul meci din campionat, cu Chievo", a declarat marcatorul golului.

Acesta este a cincea finala de Cupa Italiei dintre cele doua formatii din ultimele sase sezoane, Inter impunandu-se miercuri pentru a treia oara.

Jose Mourinho, antrenor Inter Milano: "Am jucat agresiv 90 de minute. Am inscris si dupa am controlat jocul. Nu am reusit sa mai marcam din nou, dar dupa Roma si-a pierdut putin capul".

Claudio Ranieri, antrenor AS Roma: "Nu am reusit sa jucam asa cum o facem de obicei si nici in felul in care am jucat cu ei in campionat. Ne-au pedepsit pentru un moment de neatentie. In ceea ce priveste campionatul, nu ne vom da batuti".

Echipe de start:

AS Roma: Julio Sergio, Burdisso, Mexes, Juan, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta, Vucinic, Toni

Inter: Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Motta; Sneijder, Eto’o, Milito