Dupa ce a eliminat pe Real Madrid din optimile Ligii Campionilor, Olympique Lyon poate face istorie, ajungand pentru prima data in faza finala a Ligii Campionilor. Pentru ca acest lucru sa se intample, insa, francezii lui Claude Puel trebuie sa treaca de "calaii" celor de la Manchester United din sferturi, Bayern Munchen.

Suspendarea traficului aerian le-a schimbat planurile francezilor, Lyon fiind nevoita sa calatoreasca pana la Munchen cu autocarul. Daca oboseala acumulata in timpul calatoriei si-ar putea pune amprenta pe jocul francezilor, nemtii au si ei nemultumirile lor.

Louis van Gaal, antrenorul celor de la Bayen si-a declarat nemultumirea fata de decizia Ligii Profesioniste de Fotbal din Franta de a amana meciul etapei viitoare a celor de la Lyon, permitandu-le astfel elevilor lui Puel sa aiba sase zile la dispozitie pentru a pregati meciul retur.

Pana atunci, insa, Bayern trebuie sa arate, in turul semifinalelor, ca merita un loc in finala de pe Santiago Bernabeu. Nemtii primesc, miercuri, acasa vizita celor de la Lyon si sunt priviti ca favoriti. Cu toatre acestea, Lyon nu e o echipa ce trebuie subestimata, francezii eliminand pe galacticii Realului din optimi, dar si pe compatriotii de la Bordeaux in sferturi.

In timp ce singurele probleme ale echipei germane sunt cele doua suspendari ale capitanului van Bommel si a lui Badstuber, Lyon are sapte jucatori care ar putea absenta in partida retur, dara primesc in meciul de miercuri seara un cartonas galben ( Cissokho, Delgado, Gonalons, Kallstrom, Cris, Pjanic si Toulalan).

Lyon, debutanta in aceasta faza a competitiei, poate deveni, daca trece de Bayern in dubla mansa din semifinale, prima echipa franceza ce joaca o finala de Liga Campionilor, dupa 2004, atunci cand Monaco a fost invinsa de Porto.

Andries Jonker, antrenor secund Bayern: "Am avut o sesiune de antrenamente foarte buna si toti jucatorii sunt in forma. Nu avem nicio problema. Lyon are o echipa foarte buna, au batut pe Liverpool si Real Madrid. Sunt foarte organizati si au o defensiva compacta. Vom incerca sa ne facem jocul, asa cum o facem de fiecare data. Nu va fi un meci usor cu Lyon, care are sapte jucatori care sunt la un cartonas galben de suspendare, dar noi nu vom incerca sa provocam avertizarea cu cartonase galbene, acesta nu este stilul Bayern Munchen. Mark van Bommel este un jucator foarte important pentru noi, dar este suspendat iar naoi avem alti jucatori care sa-l inlocuiasca. Am mai castigat meciuri fara Mark si vom incerca sa gasim o solutie fara el". (uefa.com)

Claude Puel, antrenor Lyon: "Drumul nu a fost o problema, suntem obisnuiti sa calatorim si acum stim putin mai bine peisajele franceze si germane. De ce ar trebui sa fie semifinala sfarsitul pentru noi? Ne asteptam la doua jocuri impotriva unor adversari puternici si trebuie sa incercam sa dam tot ceea ce e mai bun. Totul este posibil acum, nu doar pentru Bayern, ci si pentru noi. Avem multi jucatori care trebuie sa fie atenti in privinta cartonaselor galbene, dar noi nu vom face schimbari in acest sens. Daca va trebui sa inlocuim un jucator acest lucru nu va fi o problema, putem face asta. Bayern si noi am avut un sezon asemanator. Toiamna a fost o perioada critica, dar am devenit din ce in ce mai buni in ultimele luni". (uefa.com)

Ultimele partide jucate:

Bayern - Hannover 96 7-0 (Olic '21, '49, Robben '30, '50, '90+1, Muller '44, '62)

Bordeaux - Lyon 2-2 (Chamakh '25, Plasil '62/ Ederson '55, Cris '71)