Oficialii Federatiilor nationalelor de fotbal din Grupa D a preliminariilor Euro 2012 au stabilit, vineri, calendarul meciurilor, UEFA urmand a ratifica programul, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Din partea FRF au participat selectionerul Razvan Lucescu, directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, si directorul sportiv FRF, Daniel Prodan.

"Ca la orice asemenea intalnire, nu te poti declara multumit sau nemultumit, pentru ca un calendar de meciuri are si avantaje, si dezavantaje. Ca antrenor, poti sa spui doar la sfarsitul campaniei, cand se trage linie, daca a fost un program bun sau rau, favorabil sau defavorabil. Important este ca noi, la ora fiecarui joc, sa ne prezentam la parametri maximi si sa ne atingem obiectivul, de a ne califica la turneul final. Din acest moment, stiind cand si contra cui vom juca, ne putem pregati si avem posibilitatea sa ne alcatuim strategia", a declarat selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, potrivit aceleiasi surse.

Programul meciurilor din Grupa D:

In 2010

3 septembrie: Romania - Albania, Luxemburg - Bosnia-Hertegovina si Franta - Belarus (acest ultim joc putandu-se disputa pe 4 septembrie)

7 septembrie: Albania - Luxemburg, Belarus - Romania si Bosnia-Hertegovina - Franta

8 octombrie: Luxemburg - Belarus si Albania - Bosnia-Hertegovina

9 octombrie: Franta - Romania

12 octombrie: Franta - Luxemburg si Belarus - Albania

In 2011

25 martie: Luxemburg - Franta

26 martie: Albania - Belarus si Bosnia-Hertegovina - Romania

29 martie: Romania - Luxemburg

3 iunie: Romania -Bosnia-Hertegovina si Belarus - Franta

7 iunie: Belarus - Luxemburg si Bosnia-Hertegovina - Albania

2 septembrie: Luxemburg - Romania, Belarus - Bosnia-Hertegovina si Albania - Franta (acest ultim meci putandu-se juca pe 3 septembrie)

6 septembrie: Romania - Franta, Bosnia-Hertegovina - Belarus si Luxemburg - Albania

7 octombrie: Bosnia-Hertegovina - Luxemburg, Romania - Belarus si Franta - Albania (acest ultim joc putandu-se desfasura pe 8 octombrie)

11 octombrie: Albania - Romania si Franta - Bosnia-Hertegovina