Embargoul impus clubului Portsmouth asupra transferurilor a fost ridicat, marti, de catre oficialii Premier League. Clubul englez a ajuns la un acord cu Udinese pentru reesalonarea datoriei de 3,6 milioane de lire sterline si va putea sa intareasca echipa in urmatoarea saptamana, dar cu o singura conditie: noile achizitii sa vina sub forma de imprumut sau liberi de contract.

"Suntem incantati ca embargoul transferurilor jucatorilor a fost ridicat de Premier League. Clubul a colaborat cu Premier League pentru a ne permite sa facem cateva transferuri in ultima saptamana a campaniei de transferuri. Avram Grant va incerca sa aduca jucatori sub forma de imprumut sau liberi de contract pentru a intari echipa", a anuntat presedintele Peter Storrie pe site-ul oficial al clubului.

Portsmouth a primit interzis la transferuri la mijlocul lunii octombrie 2009, dupa ce nu a mai putut plati anumite rate de transfer ale unor jucatori. Clubul a platit de atunci o parte din datorii, dar nu si pe cea datorata clubului italian Udinese. Portsmouth are o restanta de 3,6 milioane de lire sterline la Udinese pentru transferul lui Sulley Muntari din mai 2005.

Una dintre achizitiile clubului Portsmouth este romanul Razvan Cocis, care, potrivit impresarului sau, a semnat deja un contract valabil pe trei sezoane, urmand a primi 700.000 de euro pe sezon. Cocis a devenit liber de contract dupa despartirea de clubul rus Lokomotiv Moscova.