Galacticii de la Real au inregistrat cea de-al treilea esec din acest sezon, fiind invinsi de Athletic Bilbao cu scorul de 1-0. Desi au dominat partida, madrilenii l-au prins pe Iraizoz intr-o forma foarte buna, portarul celor de la Bilbao avand 12 interventii decisive. Barcelona profita din plin de acest rezultat, catalanii fiind la cinci puncte fata de Real, dupa victoria de sambata seara din fata celor de la Sevilla.

Athletic Bilbao a obtinut prima victorie pe teren propriu in fata celor de la Real Madrid, dupa sase ani. Llorente a deschis scorul in minutul 3, iar portarul Iraizoz a fost "ingerul din poarta" celor de la Athletic, avand nu mai putin de 12 interventii decisive in fata suturilor lui Cristiano Ronaldo, Kaka sau Benzema.

"Ne-am creat sansele pentru a obtine un rezultat mai bun si aproape ca a fost o singura echipa pe teren. Cu toate acestea, trebuie sa ai si noroc pentru a transforma acele oportunitati. Cand pierzi e evident ca nu ai facut ceva bine. Mai sunt multe meciuri in campionat. Acum e important sa castigam urmatorul meci", a declarat antrenorul Realului, Manuel Pellegrini.

Barcelona a intalnit Sevilla pentru a treia oara in ultimele 11 zile, iar victoria din cea de-a 18-a etapa din Primera Division a fost clara: 4-0. Catalanii i-au facut pe cei de la Sevilla "sa regrete" faptul ca i-au eliminat din Cupa Regelui. Barcelona a deschis scorul printr-un autogol al lui Escude, iar Rodriguez si dubla lui Messi au stabilit scorul final: 4-0.

Argentinianul Lionel Messi a ajuns la golul cu numarul 101 pentru Barcelona, devenind astfel si cel mai tanar jucator din istoria formatiei blaugrana care ajunge la acest numar.

Cu aceasta victorie, ajutati fiind si de esecul celor de la Real, elevii lui Guardiola se afla in continuare pe locul intai cu 46 de puncte, la o distanta de cinci puncte fata de galactici.

Rezultatele de sambata:

Osasuna - Espanyol 2-0. Juanfran '7, Pandiani '8

Athletic Bilbao - Real Madrid 1-0. Marcator: Llorente '3

Barcelona - Sevilla 4-0. Marcatori: Escude (autogol) '49, Rodriguez '70, Messi '85, '90

Duminica:

Almeria - Tenerife

Malaga - Getafe

Mallorca - Deportivo La Coruna

Racing Santander - Valladolid

Zaragoza - Xerez

Atletico Madrid - Sporting Gijon

Valencia - Villarreal