Joel Matip nu va putea juca la Cupa Africii pe Natiuni din cauza faptului ca nu are acte cameruneze. Jucatorul german de origine cameruneza a fost selectionat, dar nu va putea intra pe gazon pentru ca formatia la care evolueaza, Schalke 04, nu i-a eliberat actele, informeaza AFP. In varsta de 18 ani, fotbalistul este dorit in nationala Germaniei.

Fotbalist al celor de la Schalke 04, Matip nu a trezit interesul camerunezilor pana cand in postul de selectioner a sosit Paul Le Guen. Tehnicianul l-a chemat pe Joel pentru Cupa Africii pe Natiuni, dar formatia din Bundesliga nu i-a eliberat actele.

In varsta de 18 ani, Joel Matip are tatal camerunez, dar detine nationalitate germana. Nu a bifat niciun meci oficial pentru Camerun, fiind chemat in premiera.

Oficialii camerunezi au incercat sa obtina actele necesare pentru ca fotbalistul sa poata fi folosit la CAN, dar clubul german a refuzat acest lucru. Demn de mentionat este faptul ca jucatorul este inca amator, urmand sa dea bacalaureatul in primavara lui 2010.

"Recunoastem ca il dorim pe Matip in nationala Germaniei, dar cu toate acestea ne vom supune dorintei lui", a declarat Matthias Sammer, unul dintre oficialii Federatiei Germane de Fotbal.