Dupa 1-1 cu Twente, Steaua a ramas singura echipa romaneasca din grupele Europa League care nu a reusit sa castige, ros-albastrii bifand doar patru remize in Grupa H. Kapetanos a deschis scorul in minutul 18, dar Stam a inchis tabela (36') dupa ce Ghionea a atins si el mingea.

Pentru a fi sigura de calificare, Twente avea nevoie de un succes in Ghencea, pe terenul unei echipe care parca joaca mereu cu portile inchise (au fost doar cateva sute de suporteri care s-au incumetat sa indure frigul patrunzator).

Disputata pe o temperatura de -7 grade Celsius, partida dintre Steaua si Twente a oferit multe momente frumoase, elevii lui Stoichita dand senzatia ca pentru ei competitia de-abia acum incepea.

Kapetanos a deschis scorul in minutul 18, dupa o pasa inteligenta a lui Nicolita, dar bucuria gazdelor a tinut putin, Stam punctand dupa un sut deviat de Ghionea (36').

A fost 1-1 la pauza, iar in a doua repriza cele doua echipe nu au mai reusit sa modifice tabela inghetata de pe Ghenea.

Steaua a incheiat Europa League cu 4 puncte, fara victorie, si cu doar trei goluri marcate. A fost o reprezentatie mult prea stearsa pentru o echipa care ducea greul fotbalului romanesc in cupele europene in urma cu cateva sezoane.

Partidele zilei:

Steaua - Twente 1-1

Fenerbahce - Sheriff 1-0

Clasament:

1 Fenerbahce 15 pct

2 Twente 8 pct

3 Sheriff 5 pct

4 Steaua 4 pct.

Echipe:

Steaua: 1 Zapata - 30 Emeghara, 24 Ghionea, 5 Rada, 4 Golanski - 16 Nicolita, 14 Toja, 26 Bicfalvi, 7 Szekely - 6 Tanase, 9 Kapetanos

Twente: 1 Boschker - 12 Heubach, 3 Kuiper, 4 Wisgerhof, 8 Stam - 18 Tiote, 10 Perez, 6 Brama - 15 Stoch, 9 Nkufo, 22 Ruiz.