FC Barcelona s-a impus cu 2-0 in deplasarea de la Xerez, contand pentru etapa cu numarul XV, golurile campioanei Spaniei fiind reusite de Henry (46') si Ibrahimovic (93'). Disputa trebuia sa aiba loc pe 19 decembrie, dar in acea perioada catalanii participa la Campionatul Mondial al Cluburilor.

In urma acestui succes, Barcelona a acumulat 33 de puncte, cu cinci mai mult decat marele rival Real Madrid, cu mentiunea ca galacticii au un joc mai putin disputat.

Partida dintre Xerez si Barcelona, programata pentru 19 decembrie, s-a disputat mai devreme pentru ca formatia pregatita de Josep Guardiola va participa la Cupa Mondiala a Cluburilor in a doua jumatate a lunii decembrie (se va desfasura in Emiratele Arabe Unite).

Echipe:

Xerez: Renan, Bergantinos, Leandro, Francis, Mario Bermejo, Victor Sanchez (Armenteros 73'), Orellana, Carlos Calvo (Antonito 56'), Casado, Aythami, Keita.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Marquez, Xavi, Bojan (Ibrahimovic 66'), Henry (Iniesta 82'), Keita, Pedro (Messi 54'), Maxwell, Chygrynskiy, Yaya Toure.

Clasament:

1 Barcelona 33 puncte

2 Real Madrid 28

3 Sevilla 26

4 Valencia 25.