Imediat dupa meciul cu Feroe (3-1), selectionerul a declarat ca echipa sa a indeplinit totusi un obiectiv: "Am preluat echipa cand era in urna a treia valorica, acum suntem in urna a doua".

Mentinerea in urna a doua valorica prezinta avantajul ca tragerea la sorti pentru EURO 2012 ne va oferi un singur adversar dificil (din prima urna, a capilor de serie). Daca am fi coborat in urna a treia, am fi avut doi adversari grei din start - un "cap de serie" si o echipa din urna a doua.

Chestionat asupra problemelor provocate de Mutu la Belgrad, Lucescu jr. s-a enervat: "de ce sa vorbesc despre acesta? Daca va mai fi chemat vreodata la nationala, o sa vorbim. Nu vorbesc despre un jucator care nu ne apartine".

Jucatorii s-au indreptat dupa meci spre antrenor, pentru a-i dedica victoria si pentru a-l face sa uite amaraciunea infrangerii de la Belgrad. In acelasi timp, mai multi tricolori au indulcit tonul la adresa atacantului de la Fiorentina, declarand ca abia il asteapta sa revina sub tricoul nationalei.