Rezerva in meciul pe care nationala Coastei de Fildes l-a disputat in preliminariile CM 2010, Zona Africa, impotriva selectionatei Malawi, Didier Drogba a inscris la numai doua minute dupa ce a fost introdus pe teren. Golul egalizator al jucatorului de la Chelsea a adus un punct nationalei Coastei de Fildes si, implicit, biletul pentru turneul final din Africa de Sud.

Dupa meciul cu Malawi, Coasta de Fildes a acumulat 13 puncte si nu va mai putea fi ajunsa de ocupanta locului al doilea, Burkina Faso.

Costa de Fildes este a doua echipa din Zona Africa ce obtine calificarea la Cupa Mondiala din 2010, dupa ce Ghana a acumulat 12 puncte in Grupa D, la sapte puncte distanta fata de echipe de pe locul doi, Mali.

Egiptul a reusit sa se impuna, sambata, in fata selectionatei Zambiei, scor 1-0, dar inca are emotii. Campioana en-titre a Africii a obtinut trei puncte importante ce o mentin in cursa pentru calificare si spera sa invinga in ultimul meci pe Algeria, echipa aflata in prezent pe primul loc in Grupa C.

Pe langa tara gazda a Cupei Mondiale din 2010, alte 11 nationale si-au asigurat locul la turneul final: Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Spania, Anglia, Olanda, Brazilia, Paraguay, Ghana, Coasta de Fildes.