Are o arena de 7000 de locuri, iar daca sutezi mai puternic intr-o minge, aceasta ar putea ajunge in soseaua care leaga Bucurestiul de Slobozia. A strans in ultimele sezoane jucatori refuzati de alte echipe, iar acestia sub comanda lui Dan Petrescu au dat senzatia ca au consumat jarul din povesti. Unirea Urziceni este la 180 de minute de una dintre cele mai mari surprize din fotbalul romanesc, ialomitenii fiind pe punctul de a deveni noua campioana a Romaniei.

Gruparea din Urziceni a fost infiintata in anul 1954, iar pana in anul 2002, atunci cand a reusit promovarea in Liga 1, a evoluat cu precadere in al treilea esalon al tarii. A purtat mai multe denumiri pana la forma finala de Unirea, echipa numindu-se pe rand Aurora, Avantul, Ferom si Agricultorul.

In 2002 a reusit sa promoveze, iar apoi sa termine pe locul 5 stagiunea 2007-2008. De asemenea, la finalul aceluiasi sezon, a disputat finala Cupei Romaniei, acolo unde a fost invinsa de CFR Cluj cu 2-1. A participat in Cupa UEFA, fiind eliminata cu greutate de Hamburg.

Porecla Chelsea de Ialomita se leaga strans de numele tehnicianului Dan Petrescu, fost fotbalist pe Stamford Bridge, cel care a imprimat formatiei un stil asemanator celui din Albion, bazat in mare masura pe forta fizica.

Sub comanda lui Petrescu, fotbalisti precum Bordeanu, Bilasco, Galamaz, Todoran, Frunza, Apostol si Onofras au primit o a doua sansa, dupa ce au fost indepartati mult prea usor de la echipele cu care aveau contracte.

Mai sunt doua etape, iar Unirea poate pune clasamentul in rama, ialomitenii fiind fara niciun dubiu marii performeri ai unui campionat presarat cu valize, spagi, fluierasi si patroni intemnitati.

Unirea este visul frumos dintr-un campionat de cosmar, iar cel putin prin prisma neimplicarii in toate scandalurile din fotbalul intern Urziceniul merita sa paseasca in Champions League.

In alta ordine de idei, LPF a decis, in cursul zilei de luni, ca partidele Dinamo - Brasov si Timisoara - Urziceni sa se dispute, duminica, de la aceeasi ora, 20.30.

Unirea Urziceni, lotul de jucatori:

Portari:

1. Giedrius Arlauskis; 12. Daniel Ovidiu Tudor; 77 Catalin Grigore

Fundasi:

4. Ersin Mehmedovic; 6. George Daniel Galamaz; 16. Epaminonda Nicu; 21. Sorin Radoi; 22. Bruno Fernandes Nandingna; 23. Valeriu Ionut Bordeanu; 24. Laszlo Gyorgy Balint; 26. Dan Marius Matei

Mijlocasi:

3. Ricardo Vilana Gomez; 5. Dinu Todoran; 8. Tiberiu Balan; 9. Dacian Varga; 17. Jacob BURNS; 19. Pablo Daniel Brandan; 20. Daniel Barladeanu; 25. Razvan Paduretu; 30. Sorin Frunza; 32. Iulian Catalin Apostol

Atacanti:

7. Marius Ioan Bilasco; 11. Marius Daniel Onofras; 14. Raul Rusescu; 15. Cristian Costin Danalache; 28. Daniel Stan