UPDATE Fifa a cerut Federatiei Ivoriene de Fotbal, dar si autoritatilor o ancheta pentru a se gasi responsabilii dezastrului din Abidjan, Africa. Oficialii FIFA au atras atentia ca nu este prima data cand un astfel de incident are loc in Africa din cauza dezorganizarii fortelor de ordine, dar si a stadioanelor prost construite.

Meciul Coasta de Fildes - Malawi (5-0) s-a transformat intr-un infern inainte ca arbitrul sa fluiere inceputul. Suporterii aflati la intrarea stadionului Houphouet-Boigny au inceput sa se impinga pentru ca partida era gata sa inceapa. Disperarea de a intra mai repede pe stadion s-a transformat rapid in panica, iar o parte din peretele stadionului s-a prabusit omorand 22 de persoane si ranind alte 136, au anuntat autoritatile locale potrivit Sports Illustrated.

"Suporterii au inceput sa se impinga sa intre in incinta stadionului pentru ca meciul statea sa inceapa si nimeni nu voia sa piarda nimic din partida", au spus autoritatile. Ollo Kambire, un reporter al ziarului local "Super Sport" a marturisit ca "peretele s-a prabusit sub greutatea fanilor, care se impingeau sa intre. Am vazut oameni cazand, s-a creat o panica de nedescris".