Carlo Petrini, fost jucator al echipelor de fotbal Genova, AC Milan, AC Torino si AS Roma, a precizat presei din Peninsula ca de-a lungul carierei sale de fotbalist profesionist, a jucat intre anii 1960-1970, a evoluat dopat, pe langa medicamente cluburile de fotbal administrandu-i si substante interzise. Marturia lui Carlo da nastere unui scandal de proportii in Serie A, dopajul fiind din nou in prim-plan in Italia.

"Pe langa medicamente, am fost si dopat. Prima oara, medicul, masorul si antrenorul au venit la vestiare. Medicul avea un flacon in mana, se pare o sticla de Orangina cu un dop rosu moale. Pe vremea mea, seringile jetabile nu existau, erau folosite seringile mari de sticla, care se fierbeau odata cu acele. In ziua aceea, acul a intrat de 5 ori in flacon, apoi in 5 fese diferite, fara sa fie schimbat. Ne-am dat seama ca ne-au dat ceva, pentru ca puteam alerga, sari, fugi tot timpul, lucizi, mereu si mereu, fara sa obosim. Aveam o forta pe care nu o mai intalnisem", a precizat Petrini pentru Sky Sport 24, citat fiind de Yahoo Sports.

"Cand ai 20 de ani, te gandesti ca vei trai vesnic, ca esti de neatins si nu spui nu tentatiei de a fi dopat", a completat Carlo Petrini, acum in varsta de 60 de ani. Italianul se considera o victima a cultului dopajului de la AC Milan, formatie care a inceput seria castigarii trofeelor Cupei Campionilor in anul 1963.