Un paradox se plimba nestingherit pe piata transferurilor: unul dintre cei mai buni fundasi centrali din partea asta de Europa nu reuseste sa atraga o oferta decenta cu TVA inclusa pentru a pleca din Ghencea.

Goian are brandul jucatorului titular in “nationala”, si-a demonstrat valoarea si in cupele europene, joaca la o echipa recunoscuta ca importanta in cam toata lumea civilizata a fotbalului. Mai mult, este reprezentat de firma celor mai influenti impresari din Romania.

Totusi, nimic din toate acestea nu par suficiente inca pentru a convinge o echipa de mana a doua din Anglia sa bage mana in buzunar si sa ofere cele cateva milioane de euro necesare transferului.

In paralel, doua rivale importante ale Stelei, Dinamo si Rapid, tocmai au reusit sa-si faca firma de echipe care vand afara pe bani frumosi.

Radu Stefan a plecat la Lazio pentru 5,4 milioane de euro dupa ce dinamovistii reusisera in prima faza sa-l imprumute pe fundas contra unei sume excelente – 1 milion de euro/6 luni, iar Rapid l-a dat pe Sapunaru la Porto in urma unei tranzactii complexe, care valoreaza pana la urma 6 milioane de euro si doi jucatori imprumutati timp de un an in Giulesti.

In conditiile acestea, te poti intreba cum doua rezerve de-a lui Goian la “nationala” au plecat pe sume net superioare celor vehiculate in cazul stelistului, de la echipe care au reusit clasari inferioare Stelei in ultima editie de campionat si de la echipe mai slab cotate european decat formatia din Ghencea.

Si, de fapt, nu e vorba doar de suma, ci si de faptul c-au pleacat. N-au ramas in Romania pentru a fi umiliti de patron in fata camerelor de luat vederi pentru c-au indraznit sa se gandeasca la mai mult decat Liga 1 pentru cariera lor.

In urmatoarea saptamana, interval care ne desparte de debutul noului sezon, Goian ar putea fi transferat pana la urma. Totusi, greutatea cu care Steaua reuseste sa-si plaseze fotbalistii ar trebui sa le dea de gandit patronului si oficialilor din Ghencea.

Si ar mai trebui sa le dea de de gandit suma infima pentru care au reusit sa-l vanda pe Dica, suma infima care li s-a oferit pentru un fotbalist de valoarea lui Ghionea, suma slabuta pentru care nu s-a reusit vanzarea lui Rada si, mai ales, faptul ca in ultimii ani nu prea au mai existat fotbalisti curtati de echipe de prim rang din Europa.