CFR Cluj a terminat la egalitate cu Șahtior Soligorsk (Belarus), scor 0-0, într-un meci disputat pe teren neutru, în Turcia, în prima manşă a turului trei preliminar din Conference League.

Dan PetrescuFoto: Stuart Wallace/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

Meciul retur va avea loc săptămâna viitoare.

Câștigătoarea dublei dintre CFR Cluj și Șahtior Soligorsk va juca în play-off-ul Conference League cu pierzătoarea dintre Maribor (Slovenia) și HJK Helsinki (Finlanda), echipe care se întâlnesc în turul trei preliminar al Europa League.

Au evoluat echipele:

Şahtior Soligorsk: Plotnikov – Simunovic, Satara, Filipenko , Antic – Divanovic (Ahmedi '73), Krymi, Korzun – Vitor Feijao, Placca, Ivanovic (Iuzepciuk '79). Antrenor: Serghei Tashuev

CFR Cluj: Scuffet – Graovac (Braun '76), Yuri, Burcă, Camora – Cvek, Boateng (Hoban '85), Păun (Jefte '70) – Deac, Debeljuh, Roger (Petrila '85). Antrenor: Dan Petrescu.

Cine este Șahtior Soligorsk

Şahtior Soligorsk, campioana ultimul sezon din Belarus (2021, se joacă sistemul primăvară-toamnă), a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de NK Maribor, 0-0 în deplasare şi 0-2 acasă, şi a ajuns în această fază din Conference League fără să joace în turul doi preliminar.

În actuala ediţie de campionat (2022), Şahtior Soligorsk este lider după 15 etape, cu 30 de puncte, unul peste BATE Borisov.

Antrenorul echipei este rusul Serghei Tashyuev (63 de ani), crescut în Groznîi, iar în lot se află stranieri precum un atacant brazilian, Vitor Feijao, un nigerian, Eze Vincent Okeuhie, un gambian, Dembo Darboe, sau un „vârf” togolez de națională, Euloge Placca Fessou, dar și mai mulți ex-iugoslavi.

Lotul lui Şahtior Soligorsk este cotat la 12,8 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este atacantul Dembo Darboe, care este şi golgheterul echipei în actuala stagiune internă, cu cinci reuşite.