Un consorțiu condus de miliardarul american Todd Boehly este foarte aproape de a prelua clubul de fotbal Chelsea Londra, ca urmare a sancțiunilor impuse oligarhului rus Roman Abramovich.

HotNews.roFoto: Hotnews

Consorțiul condus de Todd Boehly ar putea ajunge la un acord cu gruparea Chelsea Londra și cu Roman Abramovich chiar vineri, conform Bloomberg.

Acordul reprezintă primul pas în finalizarea tranzacției pentru că este nevoie ca guvernul britanic și Premier League să-și dea acordul în acest sens.

Todd Boehly (46 de ani), proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers, ar fi oferit aproximativ 4,75 miliarde de euro pentru cumpărarea clubului englez.

Din consorțiul lui Boehly fac parte compania de investiții Clearlake Capital, omul de afaceri elvețian Hansjoerg Wyss și Mark Walter (directorul executiv al unei mari companii de servicii financiare).

Roman Abramovich nu va beneficia de pe urma vânzării clubului Chelsea Londra

Raine Group, o bancă americană, gestionează procedurile de vânzare în ceea ce privește clubul Chelsea.

Roman Abramovich, sancționat după războiul început de Rusia în Ucraina, susține că toți banii obținuți în urma tranzacției vor merge către organizații caritabile.

Chelsea operează în prezent în condiţiile unei licenţe speciale guvernamentale după sancțiunile impuse oligarhului rus.

Clubul are un anumit plafon financiar peste care nu poate trece până la vânzarea echipei de pe Stamford Bridge.