Celtic a fost invinsa cu 0-4 pe terenul formatiei Heart of Midlothian, intr-un meci din campionatul Scotiei, punand astfel capat unei serii de 69 de meciuri fara infrangere in competitiile nationale, informeaza Agerpres, potrivit Digi Sport.

Brendan Rodgers, antrenor Celtic GlasgowFoto: celticfc.net

Elevii lui Brendan Rodgers nu mai pierdusera niciun meci in campionat, Cupa Scotiei sau Cupa Ligii din mai 2016, cand s-au inclinat la limita pe terenul formatiei St Johnstone (1-2).

Campioana Celtic a devenit, in sezonul trecut, prima echipa care a incheiat neinvinsa toate cele 38 de meciuri din prima liga scotiana.

Luna trecuta, Celtic doborase vechiul record de invincibilitate din fotbalul britanic, pe care tot gruparea din Glasgow il stabilise intre 1915 si 1917, cand a disputat 63 de partide consecutive fara sa cunoasca infrangerea.

Potrivit UEFA, recordul european este detinut de Steaua Bucuresti, care a disputat 104 meciuri consecutive fara infrangere, intre 1986 si 1989.

In partida de duminica, Heart of Midlothian a deschis scorul in minutul 28, prin Harry Cochrane, jucator in varsta de doar 16 ani, aflat la prima sa reusita ca senior, celelalte goluri fiind marcate de Kyle Lafferty (min.35) si David Milinkovic (min.48 si 76, ultimul din penalty).

In ciuda acestui esec, Celtic Glasgow ramane pe prima pozitie a clasamentului, dupa 19 etape, cu un avans de doua puncte fata de Aberdeen, in timp ce Heart of Midlothian se afla pe locul al cincilea, la 14 puncte distanta de lider.