Presedintele SUA Donald Trump intentioneaza sa denunte saptamana viitoare acordul nuclear cu Iranul, considerand ca nu este in interesul SUA, anunta CNN, care citeaza doi inalti oficiali.

Prin acest gest, Trump va transfera problema Congresului, care are termen 60 de zile pentru a stabili calea de urmat. Secretarul de presa al Casei Albe Sarah Sanders a declarat joi ca presedintele a luat o decizie privind acordul si ca o va anunta in curand.

Conform Washington Post, care a difuzat primul informatia, o astfel de decizie ar fi primul pas intr-un proces care ar putea avea eventual ca rezultat reluarea sanctiunilor impotriva Iranului, ceea ce va afecta grav acordul care ii limiteaza activitatile nucleare, convenit cu SUA si cu alte cinci state in 2015.

Trump va rosti un discurs, programat in principiu in 12 octombrie si in cadrul caruia va expune o strategie mai ampla fata de tarile acuzate de terorism si instabilitate in Orientul Mijlociu. Este de asteptat ca Trump sa deschida calea pentru modificarea acordului din 2015, potrivit news.ro.