Echipa infiintata de Primaria Sectorului I, AS Academia Rapid, care a inchiriat marca Rapid de la societatea aflata in lichidare, va evolua in sezonul 2017-2018 in Liga a IV-a, alaturi de CSA Steaua, CS FC Dinamo, echipa fostului patron dinamovist Nicolae Badea, si de doua echipe cu numele Progresul, a decis marti Comitetul Executiv al AMFB, informeaza News.ro.

Tot in Liga a IV-a va evolua si formatia AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a, dar si echipe de traditie din fotbalul romanesc precum AFC Carmen, Sportul Studentesc si AFC Venus.

Echipele care vor evolua in urmatorul sezon in Liga a IV-a conform deciziei Comitetului Executiv al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti: AFC Asalt, AFC Carmen, AFC Comprest GIM, CS FC Dinamo, FC Metaloglobus II, CS Progresul 2005, AFC Progresul 1944 Spartac II, AS Academia Rapid, AFC Rapid, AS Romprim, FC Sportul Studentesc SA, CSA Steaua, AS Termo, Tricolor FC, AFC Venus 1914, ACS Victoria.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, va sustine miercuri o conferinta de presa in care va fi prezentat noul staf al conducerii clubului, din care fac parte fostii jucatori Daniel Pancu, Daniel Niculae, Ovidiu Burca si antrenorul Marius Maldarasanu.

Conform unei Ordonante de Urgenta a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administratiile locale pot finanta activitatile sportive ale cluburilor de drept public in limita a 5 la suta din bugetul anual. Primaria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel incat poate aloca pentru activitati sportive aproximativ 17 milioane de euro.

FC Rapid, echipa infiintata in 1923, si-a intrerupt activitatea in 2016, cand societatea comerciala care administra gruparea giulesteana a intrat in faliment. Ulterior, doua echipe, AFC Rapid si Miscarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formatiei Rapid, au fost inscrise in Liga a V-a si au promovat in esalonul superior.