Echipele nationale ale Portugaliei si Mexicului s-au calificat in semifinalele Cupei Confederatiilor, dupa victoriile inregistrate, sambata, in fata reprezentativelor Noii Zeelande si Rusiei, in ultima etapa a grupei A a competitiei, scrie News.ro.

Portugalia, in semifinalele Cupei ConfederatiilorFoto: fifa.com

Portugalia a trecut, la Sankt Petersburg, cu scorul de 4-0 (2-0), de Noua Zeelanda. Golurile invingatorilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo '33 din penalti, Bernardo Silva '37, Andre Silva '80 si Nani '90+1.

In urma acestui gol, Cristiano Ronaldo a ajuns la 75 de reusite in 142 de partide pentru nationala Portugaliei si l-a egalat pe ungurul Sandor Kocsis (75 de goluri in 68 de meciuri) in clasamentul celor mai buni marcatori europeni la echipa nationala. Liderul acestei ierarhii este Ferenc Puskas care a inscris 84 de goluri in 89 de partide jucate pentru Ungaria si Spania.

Mexic a invins Rusia, la Kazan, cu scorul de 2-1 (1-1). Golurile mexicanilor au fost marcate de Araujo '30 si Lozano '52, in timp ce pentru rusi a inscris Samedov, in minutul 25. Rusia a evoluat in inferioritate numerica din minutul 68, dupa eliminarea lui Jirkov.

Clasamentul final al grupei A:

1. Portugalia - 7 puncte (golaveraj 7-2)

2. Mexic - 7 puncte (6-4)

3. Rusia - 3 puncte (3-3)

4. Noua Zeelanda - 0 puncte (1-8).

Rezumatul partidei Noua Zeelanda - Portugalia

Rezumatul partidei Mexic - Rusia