Internationalul Antoine Griezmann, atacantul echipei Atletico Madrid, a fost desemnat cel mai bun jucator din editia trecuta a campionatului Spaniei, in cadrul unei gale desfasurate la Palatul Congreselor din Valencia. Francezul a pus capat dominatiei lui Cristiano Ronaldo si Lionel Messi, fiind singurii care au primit pana acum acest trofeu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Griezmann, care figureaza pe lista de 30 de jucatori nominalizati pentru ''Balonul de Aur'' de catre France Football, a inscris 22 de goluri in sezonul trecut in 38 de meciuri si a oferit 5 pase decisive, ajutand-o pe Atletico sa termine pe locul al treilea in La Liga, la trei puncte de campioana FC Barcelona.

Griezmann isi completeaza astfel colectia de trofee, dupa cele de cel mai bun jucator si de golgheter al turneului EURO 2016, unde a ocupat locul al doilea cu nationala Frantei.

Trofeul pentru cel mai bun jucator al sezonului a inceput sa fie acordat din editia 2008/2009. Messi a castigat de sase ori acest trofeu, in timp ce Cristiano Ronaldo o singura data.

Francezul a fost desemnat cel mai bun jucator al lunii septembrie in prima liga spaniola, marcand deja de sase ori in opt meciuri de campionat. Insa nu are niciun gol in editia actuala a Ligii Campionilor, dupa 7 goluri in 13 partide si o finala jucate in sezonul anterior.

Griezmann a obtinut premiul de cel mai bun jucator din campionatul spaniol pe baza unei statistici realizate de un site de specialitate, distinctiile pe posturi fiind votate de capitanii echipelor din campionat.

Messi, cel mai bun atacant

Argentinianul Lionel Messi a fost ales cel mai bun atacant din campionatul Spaniei, iar uruguayanul Luis Suarez (ambii de la FC Barcelona) a fost cel mai bun marcator, cu 40 de goluri, el primind titlul ce cel mai bun jucator non-european, ''World player''.

Cristiano Ronaldo, marele perdant

Starul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), favorit la castigarea Balonului de Aur, dupa ce a reusit in acest an sa obtina cele mai importante trofee europene (Liga Campionilor cu Real Madrid si EURO 2016 cu Portugalia), nu a obtinut nicio distinctie la gala de la Valencia.

Lista trofeelor de la Gala Premiilor La Liga:

Cel mai bun portar din La Liga - Jan Oblak (Atletico Madrid)

Cel mai bun fundas din La Liga - Diego Godin (Atletico Madrid)

Cel mai bun mijlocas din La Liga - Luka Modric (Real Madrid)

Cel mai bun atacant din La Liga - Lionel Messi (Barcelona)

Cel mai bun antrenor din La Liga - Diego Simenone (Atletico Madrid)

Cel mai bun marcator din La Liga - Luis Suarez (Barcelona)

Cel mai bun tanar fotbalist din La Liga - Marco Asensio (Real Madrid)