Lionel Messi a fost omagiat la Buenos Aires cu o statuie. Primarul orasului, Horacio Rodriguez Larreta, a declarat ca statuia starului argentinian este totodata un mod de a-l convinge pe Messi sa nu paraseasca echipa nationala.

Lionel MessiFoto: fifa.com

Messi si-a anuntat retragerea de la nationala Argentinei dupa finala Copei America pierduta la penaltiuri in fata reprezentativei statului Chile, scor 2-4, in care a ratat una dintre loviturile de departajare.

Statuia lui Messi este din bronz, in marime aproape naturala si il prezinta pe jucator cu mingea la picior. Ea a fost amplasata pe o strada unde se afla statuile marilor sportivi ai tarii.

''Cred ca este un mod potrivit de a-i cere lui Messi sa ramana alaturi de noi si sa ne ajute sa castigam Mondialul'' a declarat primarul capitalei argentiniene.

La echipa nationala a Argentinei, Messi nu a reusit niciun trofeu, in afara medaliei de aur de la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing.

Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria selectionatei tarii sale dupa ce a marcat 5 goluri in editia din 2016 a Copei America. In total, fotbalistul argentinian are 122 de meciuri in tricoul nationalei.