Anghel Iordanescu, selectionerul nationalei Romaniei, a participat, marti, la conferinta de presa premergatoare meciului de miercuri cu Elvetia, al doilea de la Euro, si a dezvaluit ca a lucrat la refacerea moralului jucatorilor, dar si ca primul "11" pentru meciul cu elvetienii este deja conturat, informeaza Mediafax.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

In ciuda evolutiei bune, Romania a pierdut, saptamana trecuta, meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franta, scor 1-2, dupa ce Dimitri Payet a marcat un gol spectaculos in ultimul minut de joc. Anghel Iordanescu a declarat ca, dupa partida, principala preocupare a staff-ului sau a fost refacerea fizica si mentala a jucatorilor.

"As vrea sa spun ca dupa meciul cu Franta principala noastra problema a fost refacerea: fizica si mentala. Sper sa vedem maine ca am reusit sa facem acest lucru. Am reusit in startul primei reprize, dar si in cea de-a doua, sa facem un joc bun. In final, a trebuit sa acceptam ca Franta a castigat jocul. Ne asteapta un meci cu o echipa valoroasa, trebuie sa fim concentrati. Este un meci foarte important pentru echipa noastra nationala. In ceea ce priveste primul "11", este deja conturat.

Elvetia este o echipa cu experienta. Din lotul de 23, 18 jucatori evolueaza in campionate puternice, precum Franta, Anglia si Germania. Din 2004, Elvetia a participat la toate competitiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins ca va fi un meci dificil. Ceea ce s-a intamplat in meciul cu Franta a trecut, sper ca baietii sa fie concentrati si motivati pentru meciul cu Elvetia pentru ca obiectivul este acela de a iesi din grupa", a spus Anghel Iordanescu.

Revenit pe banca nationalei Romaniei dupa plecarea lui Victor Piturca, Iordanescu a fost antrenorul care a condus de pe banca Generatia de Aur, cea care a reusit trei calificari la Campionate Mondiale si doua participari la Campionate Europene. Anghel Iordanescu a dezvaluit ce amintiri are legat de ultimul meci impotriva Elvetiei.

"Ultimul meci impotriva Elvetiei a fost cel din Statele Unite (n. red - pierdut de Romania, scor 4-1, la Campionatul Mondial din 1994). Veneam dupa o partida buna impotriva Columbiei si, sincer sa fiu, am intrat si putin infumurati pe teren. Am o amintire placuta, chiar daca rezultatul a fost neplacut. Am legat o prietenie de durata cu antrenorul Angliei de acum, Roy Hodgson", a spus Iordanescu la conferinta de presa.

Legat de subiectul Denis Alibec, care ar fi fumat in timpul meciului cu Franta, la vestiare, selectionerul Anghel Iordanescu a spus: "Este foarte greu sa stiu ce a facut Alibec, eram in timpul meciului, urmaream meciul. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus ca Alibec a fost la vestiar sau a fumat", a conchis Anghel Iordanescu.