Dupa partidele disputate vineri seara in preliminarii, se cunosc numele a noua echipe care au obtinut deja calificarea la Euro 2016 (competitie care se va disputa in vara anului viitor, in Franta).

Stade de France va gazdui finala Euro 2016Foto: Wikipedia

Ultimele care si-au asigurat biletele pentru Franta sunt: Spania (campioana Europena en-titre din 2012) si Elvetia (dupa 7-0 cu San Marino).

Cele noua echipe care s-au calificat deja la Euro 2016 sunt: Franta (tara gazda, nu a participat la preliminarii), Islanda (locul 1 in Grupa A), Cehia (locul 2 in Grupa A), Anglia (locul 1 in Grupa E), Irlanda de Nord (locul 1 in Grupa F - din care face parte si Romania), Austria (locul 1 in Grupa G), Portugalia (locul 1 in Grupa I), Spania (locul 1 in Grupa C) si Elvetia (locul 2 in Grupa E).

Aflata momentan pe locul doi in Grupa F, Romania are nevoie de o victorie in Insulele Feroe pentru a se califica la turneul final european. Meciul Feroe vs Romania se va disputa duminica, de la ora 19:00, urmand sa fie LiveText pe HotNews.ro si in direct pe TVR1.

Ultima data cand tricolorii au participat la Euro a fost in anul 2008, atunci cand au incheiat pe locul trei o grupa C din care au mai facut parte Olanda, Italia si Franta.

Rezultatele Romaniei la Euro 2008:

Romania - Franta 0-0

Italia - Romania 1-1

Olanda - Romania 2-0.