Zvonurile privitoare la noul posesor al Balonului de Aur au fost confirmate. Brazilianul Kaka, mijlocasul campioanei Europei, AC Milan, a primit prestigiosul premiu acordat de revista France Football, si decernat in urma votului a 96 de jurnalisti din intreaga lume.

Kaka, 25 de ani, a fost unul dintre artizanii parcursului lui Milan spre cucerirea Champions League, reusind 10 goluri in campania italienilor spre al saptelea lor trofeu in cea mai importanta competitie inter-cluburi din lume.

Acest Balon de Aur vine să recompenseze un an special pentru mine. Aş dori să-i mulţumesc lui Dumnezeu, părinţilor mei şi coechipierilor mei de la AC Milan şi de la naţionala Braziliei.

Kaka

In ierarhia finala, Kaka a primit 444 de puncte, devansandu-i pe portughezul Cristiano Ronaldo (277 de puncte) si pe argentinianul Lionel Messi (255 de puncte). Kaka este al patrulea brazilian care castiga Balonul de Aur dupa Ronaldo (1997 si 2002), Rivaldo (1999) si Ronaldinho (2005). Pentru mijlocasul lui AC Milan, acesta este al doilea premiu important in 2007, el fiind desemnat cel mai bun jucator al anului in ancheta realizata de sindicatul mondial al jucatorilor profesionisti (FIFPro). El este favorit si la primirea premiului de fotbalistul anului din partea FIFA, unde este nominalizat alaturi de Cristiano Ronaldo si Lionel Messi.

Premiul a fost infiintat in 1956, iar ultimul sau posesor a fost italianul Fabio Cannavaro care a primit Balonul de Aur in 2006, pentru prestatia sa la Campionatul Mondial, castigat de Squadra Azzurra.